Geen bijtelling voor bestelauto´s

 

Geen bijtelling voor bestelauto´s

Volgens de wet hoeft er geen bijtelling te worden berekend voor bestelauto´s die uitsluitend of bijna uitsluitend alleen geschikt zijn voor het vervoer van goederen. Het gaat hier om bestelauto´s met maar 1 zitplaats en waarbij de bevestigingspunten van de andere zitplaats zijn weggeslepen of dichtgelast.
Wanneer het noodzakelijk is dat er een tweede zitplaats in de bestelauto aanwezig is dan kunt U ook onder de bijtelling uitkomen wanneer U kunt aantonen dat U werkzaamheden verricht die niet door 1 persoon zelfstandig kunnen worden verricht. In dit geval heeft U dus een passagiersstoel nodig voor het uitvoeren van uw werkzaamheden.
In de laadruimte van de bestelauto moeten vaste stellages zijn gemonteerd waar het gereedschap word bewaard. Ook een verhoogde laadruimte wijst op gebruik van goederenvervoer.

Bijtelling

U kunt onder de bijtelling uitkomen wanneer U uw werknemers verbiedt om de bestelwagen voor privé doeleinden te gebruiken. U moet dit wel controleren, en wanneer ze privé gebruikt worden moet U hiervoor een sanctie opleggen.
Wanneer U een kilometerregistratie bijhoudt en niet meer dan 500 km per jaar privé rijdt dan hoeft U ook geen bijtelling te betalen.

Terug naar berichten…

This entry was posted in bijtelling. Bookmark the permalink.